Du er ikke alene med dit misbrug – få behandling på et misbrugscenter

14 april 2019 Astrid Pedersen
Du er ikke alene med dit misbrug - få behandling på et misbrugscenter

Afhængighed og misbrug af narkotiske, euforiserende eller alkoholiske stoffer er et stigende problem i det danske samfund. Det er efterhånden velkendt, at alkoholisme på det nærmeste er en folke- og livsstils sygdom. I vores kultur er indtag af alkohol nærmest comme il faut ved sociale og festlige lejligheder, og det er helt normalt at få en lille bøhmand på.

Samtidig er alkohol utroligt nemt at få fat på – øl, vin og spiritus forhandles i alle butikker og kiosker samt endda på tankstationer, og ingen løfter et øjenbryn hvis du køber en kasse øl eller et par æsker papvin på én gang. Derfor er det blevet utroligt nemt at blive alkoholiker i Danmark – uden det dog på nogen måde er blevet tilsvarende let at komme ud af misbruget, når først afhængigheden har bidt sig fast.

Pillenarkomani – et problem i stigning

Det samme gør sig gældende for pillenarkomani – eller afhængighed af receptpligtig medicin, som syndromet med rette bør benævnes. Det er først for ganske nylig, at der er kommet officielle tal, der påviser denne alarmerende tendens i samfundet. Flere og flere mennesker går hen og bliver afhængige af deres smertestillende, angstdæmpende, søvn inducerende eller muskel afslappende medicin.

Dette er et problem, idet de stoffer, som er i disse typer medikamenter i lighed med alkohol fører til øget tolerance hos patienten, hvilket betyder, at der kræves større og større mængder af stoffet for at opnå den ønskede virkning. Og så er den onde cirkel i effekt.

Kom ud af misbruget med et ophold på Stien Behandlingscenter

Uanset om du er blevet afhængig af piller eller alkohol, kan du få hjælp til behandling af denne afhængighed hos Stien Behandlingscenter. Hos Stien Behandlingscenter tilbydes et fem ugers ophold med behandling efter Minnesota metoden – en af de mest succesfulde og gennemtestede behandlingsmodeller i verden. Læs mere på behandlingscenter-stien.dk

Flere Nyheder