Har du brug for en boligadvokat?

08 januar 2018 Camilla Skøtt
Har du brug for en boligadvokat?

Du står med papirerne til drømmehuset i hånden. Aftalen ligger lige foran dig, og huset kan blive dit i løbet af kort tid. Men så melder spørgsmålet sig: har jeg brug for en boligadvokat? Og svaret er ja. Du bør altid have en boligadvokat ved din side, når du handler bolig – det er nemlig den eneste uafhængige boligrådgiver, du kan få.

Hvad koster en boligadvokat?

Prisen for en boligadvokat varierer fra landsdel til landsdel, men heldivis er det muligt at finde billige boligadvokater uanset, hvor du bor. Prisen starter som regel omkring 6.000 kr., mens du nogle steder kan være nødt til at betale op til 7.500 kr. for advokathjælpen. Koster dit drømmehjem tæt på to millioner, så er det altså en forholdvis lille procentdel af det samlede beløb, du skal bruge for at sikre dig i handlen.

Husk advokatforbeholdet

Har du allerede fundet boligen, men endnu ikke fundet en advokat, der kan hjælpe dig, så fortvivl ikke. Du kan sagtens underskrive købsaftalen alligevel, men du skal huske at få indskrevet et advokatforbehold. 

Med et advokatforbehold kan advokaten frigøre dig fra handlen, hvis det viser sig, at boligen ikke lever op til de forestillinger du har, når papirerne bliver gennemgået af en professionel. Det er selvfølgelig positivt, men forhåbentlig er huset som det skal være i den henseende. Til gengæld giver et advokatforbehold dig også mulighed for at forhandle om prisen, hvis der er småting, der skal justeres i handlen.

Faste, lave priser

eboligadvokat.dk er en af de boligadvokater, der kører med faste, lave priser på landsdækkende plan. Vi har spurgt ejeren, Javed Aslam, hvorfor han mener, at det er nødvendigt med en boligadvokat, og svaret er enkelt: “Det er den nemmeste måde at opnå den bedste handel på. De fleste mæglere er heldigvis ærlige om husets stand, men med hjælp fra en boligadvokat kan du spotte de små aber dabeis, der måske er – og forhandle om prisen ud fra dem.”

Flere Nyheder

22 september 2015

hej

24 august 2015

Med i klubben

24 august 2015

Gode kompetencer