Hvad er et tandimplantat?

04 februar 2020 Astrid Pedersen
Hvad er et tandimplantat?

Et tandimplantat er en protese bestående af tre komponenter: Fiksturen, som er selve implantatet, og som bores ind i kæbeknoglen, mellemdelen (abutment), som monteres på fiksturen, og kronen, som er tandens ydre skal. Til forskel fra en krone skal et tandimplantat altså erstatte hele tanden, og ikke kun den synlige del heraf.

Hvorfor få et tandimplantat?

Et tandimplantat er for dig, som har en ødelagt tand – og hvor skaden er så omfattende, at det ikke kan lade sig gøre at montere en kunstig tandkrone. Når en tand eksempelvis er flækket hele vejen igennem, fra krone til rodspids, er der ikke andet at gøre end at fjerne tanden. Det samme gør sig gældende i tilfælde af at tanden er så ødelagt af syreskader og bakterie angreb, at den ikke står til at redde.

I sådanne tilfælde kan et tandimplantat komme på tale. Montering af et tandimplantat forudsætter dog, at kæbeknoglens beskaffenhed tillader udboring. Er kæben sund og frisk, og vurderer tandlægen, at et tandimplantat er det rette løsning, vil du kunne slippe for et permanent hul i dit blivende tandsæt.

Nu om stunder er isættelse af tandimplantater hverken forbundet med smerter eller ubehag. Samtidig er moderne tandimplantater af så høj kvalitet, at de næsten ikke er til at skelne fra de øvrige tænder. Et tandimplantat er typisk fremstillet af hård plast eller af metalkeramik, som begge er holdbare og solide materialer. Og så kan de tones i farve og modelleres i facon, så de matcher alle de øvrige tænder i din mund.

Hvor kan jeg få et tandimplantat i århus?

Hvis du leder efter en tandlæge klinik, hvor der tilbydes isættelse af tandimplantat i høj kvalitet, kan du med fordel kontakte den velrenoverede klinik Tandlægerne på Stjernepladsen. Du kan booke en tid hos Tandlægerne på Stjernepladsen via hjemmesiden stjerneklinik.dk

Flere Nyheder

22 september 2015

hej

24 august 2015

Med i klubben

24 august 2015

Gode kompetencer