Sørg for at få oprettet testamente i god tid

21 september 2016 Emilie Jacobsen

Det er altid en god ide at sikre sin partner, når man dør. Det er derfor en god ide at oprette et testamente. Hvis man ikke har en partner, kan det være en stor hjælp for ens arvinger, at man laver et testamente, hvor de tydeligt kan se, hvordan arven bliver fordelt. Det er altid en god ide at tale med sine arvinger om ens testamente, så de ved, hvorfor ting og penge bliver fordelt, som de gør. Det kan være med til at forhindre mange konflikter efterfølgende. 

Hvis du leder efter en god advokat i Vejle, der kan hjælpe dig med at skrive testamente, kan du med fordel kontakte Hviid Advokater. De har flere advokater, der har stor erfaring med området, og som kan hjælpe dig med at få alt fordelt, så det både lever op til lovens krav og kommer til at leve op til dine egne krav. 

Hvis du har børn, vil de typisk altid skulle arve noget. Det er ikke muligt at gøre sine børn fuldstændig arveløse. De skal have det, man kalder tvangsarv. Det udgør en vis procentdel af ens arv. Hvis du er uvenner med dine børn og ikke ønsker, at de skal arve så meget, kan du altså nøjes med at give dem tvangsarven og lade den øvrige arv gå til nogle andre. Hvis du har et barn, du gerne vil favorisere med nogle penge, det kan være, at det ene af din børn har været der mere for dig, mens du ikke har haft kontakt til det andet, er det også muligt at give det ene barn tvangsarv, mens du lader det andet barn arve resten af din formue. Du kan altid tale med en advokat om, hvordan det præcis skal foregå. 

Advokater har stor forståelse for, at det er svært at skulle tænke på, at man skal dø. Det kan derfor være hårdt for mange at skulle oprette et testamente. Samtidig kan det også være svært, fordi arv er en af de vigtigste faktorer til, at der opstår splid i en familie. Advokaterne hos Hviid Advokater kan alle håndtere det professionelt, men alligevel empatisk. De vil ikke være overbeskyttende og prøve at lege psykologer og få dig til at genoptage kontakten til familiemedlemmer, du ikke taler med. De fortæller dig reglerne, som de er, og har forståelse for, at man ofte kan blive uvenner med familiemedlemmer, som man ikke ønsker, skal arve en. 

 

Flere Nyheder